آیا فلوت ریکوردر برای شروع یادگیری موسیقی ساز مناسبی است؟

فلوت ریکوردر سازی آسان است. این ساز برای نوآموزانی که مایل‌اند سازی را یاد بگیرند و اولین آشنایی خود با موسیقی را رقم بزنند، مناسب است. پیشنهاد می‌کنیم، اولین تجربه نوازندگی یک ساز را با یک فلوت ریکوردر آغاز کنید.
شما رو دعوت می‌کنیم به خواندن ادامه این مقاله که به قلم خانم حنانه جهاندیده، نوازنده و مدرس ریکوردر ترجمه و نگاشته شده.

چرا با ریکوردر شروع کنیم؟

اولین مزیت ریکوردر این است که، این ساز قادر است صدا را با تنفس تولید کند. بنابراین به بخش آوازی موسیقی مربوط میشود.
دومین مورد، قیمت بسیار ارزان این ساز نسبت به سازهای دیگر مثل فلوت، کلارینت، ابوا و... است.
این ساز جزو سازهای مکانیکی  بوده و نیاز به برق ندارد.
عموماً از چوب که یک ماده طبیعی است ساخته میشود.
همچنین ابعاد کوچکی و وزن سبکی دارد. لذا به راحتی قابل حمل است. شما در جمع دوستانتان میتوانید همیشه سازتان را در کنارتان داشته باشید و لذت ببرید.
نمونه‌های پلاستیکی این ساز مقاومت نسبتاً خوبی دارند و در دست کودکان به راحتی آسیب نمیبیند.

مزیت دیگر این ساز این است که ریکوردر سوپرانو به راحتی برای دستان کوچک قابل کنترل است. سوپرانو حتی برای کودکان ۵-۶ ساله هم مناسب است. گرچه برخی انگشت‌گذاری‌ها، خصوصاً در نت‌های پایین، هنوز هم میتواند در این ساز دشوار باشد.

آیا ریکوردر صرفاً یک ساز مبتدی است؟

این مزایا مردم را گمراه کرده و فکر می‌کنند که ریکوردر یک ساز مبتدی و فقط مناسب برای کودکان است. مردم فکر می‌کنند که ریکوردر سازی ست که تسلط به آن در دو سال به راحتی امکان‌پذیر است. و صرفاً به عنوان آمادگی و پیش زمینه شروع یک ساز اصلی به آن نگاه می‌کنند. این نگرش کاملاً اشتباه نیست. زیرا واقعاً می توان موسیقی را با ریکوردر شروع کرد و یاد گرفت. اما این امر قابلیتهای بسیار دیگر این ساز را نادیده می‌گیرد.

ریکوردر نیاز به تمرین زیادی دارد. یادگیری و تسلط به آن زمان می‌برد. تسلط به فنون این ساز، حتی نیازمند تحصیل در آکادمی موسیقی یا کالج است.

ریکوردر سازی با قدمت طولانی است. نواختن قطعات رپرتوار این ساز، مستلزم مطالعه دقیق دوره‌ها و سبک‌های مختلف موسیقی در تاریخ است. همچنین مستلزم آشنایی با انواع سازها و تکنیک‌های آنهاست. با گذراندن گام به گام مراحل یادگیری این ساز، قطعاً شما هم می‌‌توانید تبدیل به یک نوازنده ریکوردر شده و دنیای رنگارنگ و زیبای موسیقی را با این ساز کشف کنید.

در ادامه سوالی که مطرح میشود این است که:

چرا ما در موسیقی کودک و ارف، فلوت ریکوردر یاد میگیریم؟ 

400 سال پیش، ریکوردر بسیار محبوب بود. بطوریکه مردم برای آن کنسرتو می‌نوشتند. ولی امروز، ما آن را با درس موسیقی کودک مرتبط می‌کنیم. اکنون میخواهیم دلایل این امر را بررسی کنیم:

مدتها قبل از استفاده از ریکوردر به عنوان یک ساز آموزش موسیقی، آهنگسازان دوره رنسانس و باروک مانند مونته وردی، پورسل و باخ دوست داشتند برای این ساز کوچک سوت مانند که آن را فیپل فلوت یا فلوت سوتی هم می‌نامیدند آهنگ سازی کنند. در آن زمان، همه ریکوردرها از چوب و عاج فیل ساخته میشدند که تفاوت زیادی با نمونه‌های پلاستیکی امروزی دارد.

در دهه 1900، زمانی که کارل اورف، آهنگساز آلمانی که کارمینابرونا را نوشت، فکر کرد که استفاده از ریکوردر سوپرانو به عنوان یک ابزار آموزشی ایده خوبی است. کارل ارف در شکل‌گیری تئوری آموزش موسیقی در قرن 20 ام نقش بسیار مهمی داشت.

ارف، یادگیری موسیقی را از طریق ریتم و تفکر خلاق بسیار توصیه می‌کرد. روشهایی که فکر می‌کرد بسیار موثرتر و البته لذت بخش‌تر از یادگیری با تکرار است. همچنین وی در این کار طیف وسیع‌تری از سازهای ساده و آسان برای بازی، نوآوری کرد. بخصوص سازهایی که دامنه صوتی مشابه صدای کودکان دارند. ارف فكر كرد اگر كودكی بتواند نتهایی را كه بازی می‌كند بخواند، احتمالاً مطالب را بهتر درک می‌کند.

پس آیا هنوز هم مردم ریکوردر را به طور جدی مینوازند؟ مسلماً این کار را می کنند! ریکوردرها سازهایی هستند که بعضی از آنها به اندازه ریکوردر سوپرانو کوچک و ساده و برخی دیگر از آنها به اندازه ریکوردر کنترباس بزرگ‌اند.